čtvrtek 11. srpna 2016

Na kole Českosaským Švýcarskem, Krušnými a Lužickými horami


 podvečer v Lužických horách

Letos jsme s mojí sestřičkou vyrazily jakože na dámskou cyklo jízdu.
Mrnda byl tak hodnej a na celých 6 dní nám půjčil auto (chudáček jezdil do práce na kole a to měl dokonce rýmečku, takže někdy to kolo musel tlačit :(
Na začátku jsme vyrazily na Sněžník (Děčínský Sněžník), je tam osvědčené spaní a koupání v rybníku v Ostrově. Projezdily jsme levej břeh křížem krážem, nad skalama, nad Kosťou, ale bylo 30C, takže by se stejně lézt nedalo. A byly mraky borůvek!
Další den jsme naopak projezdily Českosaské Švýcarsko na pravým břehu a v Německu. Krásným údolím řeky Křetice...je to tam tak nádherný!! A zase všude spousty borůvek :)
V pondělí jsme ještě na jeden den zajely do Lužických hor, prozkoumat terény naprosto nezáme. Celý kraj jsme nejprve zhlédly z rozhledny Jedlová a pak tento kousek krásné a čisté krajiny ochutnaly z kola.
V jedné malé vesničce nás místňáci, se kterými jsme splynuly v hospodě na pivě, nechali spát u koupaliště. Prostě kraj to velice příjemný!
A jelikož mám nové kolo s neuvěřitelně tvrdým sedátkem, že to nezachránily ani kraťase s plínou, za které velice děkuji Míši ;), daly jsme si v úterý resťák a vyrazily za kultůrou do Dražďan.
Okoukly jsme nejznámnější galerie Zwinger a Albertina a nově postavený Frauen Kirche. Nasály jsme atmosféru místa a večer zase pelášily do přírody, do Krušných hor.
Krušné hory na kola = značka ideál. Boží cyklostezky, hluboké lesy, prostě skvělý! Jen jsme se těšily, že ve vodní nádrži Fláje se vykoupem, ale bohužel zakázáno, zdroj pitné vody.
Borůvková sezóna byla v plném proudu, takže jsme se poslední den ponořily do křoví a trhaly a trhaly :)
A abychom nejely domů jako Šmoulové, našly jsme přímo na Cínovci krásné čisté, teploučké rašelinové jezírko na koupání:)
Prostě prázdniny jak mají být!

FOTO


Kolouch










Žádné komentáře:

Okomentovat